Είναι γνωστό ότι για να χαρακτηριστεί ένα ελαιόλαδο ως «εξαιρετικό παρθένο» απαιτείται να παρουσιάζει επίπεδα οξύτητας μικρότερα από 0,8 μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών. Στην περίπτωσή μας, είμαστε περήφανοι που παρουσιάζουμε ένα ελαιόλαδο με λιγότερο από 0,4 επίπεδα οξύτητας. Ωστόσο, το ελαιόλαδο που σας προσφέρουμε εμπεριέχει πολύτιμα, θρεπτικά συστατικά με πρώτο ένα σπάνιο, διατροφικό συστατικό: το σκουαλένιο.
Το ελαιόλαδο που σας προσφέρουμε έχει πολύ σπάνιο συστατικό, το σκουαλένιο.
Το σκουαλένιο είναι μια οργανική ένωση η οποία βρίσκεται, κυρίως, στο συκώτι των καρχαριών. Σχετικά πρόσφατα, έχει διαπιστωθεί ότι μπορεί να βρεθεί και σε πολύ συγκεκριμένα φυτά μεταξύ των οποίων είναι και τα ελαιόδεντρα. Σε μελέτη του Εργαστηρίου Αναλυτικής Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνολικά 452 δείγματα «παρθένου» και «εξαιρετικού παρθένου» ελαιολάδου, βρέθηκε ότι μόνο το 15% του «έξτρα παρθένου» ελαιολάδου παρουσίασε υψηλές συγκεντρώσεις σκουαλενίου. Οι συγκεντρώσεις σκουαλενίου στο ελαιόλαδο θεωρούνται υψηλές όταν εντοπίζονται σε ποσοστά άνω των 3000 mg/kg . Το ελαιόλαδο που παράγεται στις παραδοσιακές μας ελαιοκαλλιέργειες παρουσιάζει συγκέντρωση σκουαλενίου μεγαλύτερη από 4100mg/kg.
Ελαιοκανθάλη, μια φυσική ένωση με αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες
Βέβαια το προιόν μας είναι πλούσιο και σε άλλα, πολύτιμα συστατικά, όπως προαναφέραμε. Ένα από αυτά είναι η ελαιοκανθάλη, η οποία αποτελεί φυσική, φαινολική ένωση με αντιφλεγμονώδεις κι αντιοξειδωτικές ιδιότητες και βρίσκεται στο ''έξτρα παρθένο'' ελαιόλαδο. Η μακροχρόνια κατανάλωση μικρών ποσοτήτων μπορεί να συνεισφέρει στη χαμηλή συχνότητα εμφάνισης καρδιακών παθήσεων και νόσου Αλτσχάιμερ. Η ελαιασίνη έχει δομή ανάλογη με την ελαιοκανθάλη κι είναι παράγωγο της υδροξυτυροσόλης αποτελώντας την πιο ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία του ελαιολάδου.
Τα επίπεδα της ελαιοκανθάλης και της ελαιασίνης στο ελαιόλαδο παραγωγής μας είναι ανώτερα του μέσου όρου των δειγμάτων διεθνούς δειγματοληψίας ελαιολάδων (135 και 105 mg/kg) τα οποία συμπεριελήφθησαν σε μελέτη η οποία πραγματοποιήθηκε από το Univerisity of California, Davis. Πιο συγκεκριμένα, προσεγγίζει και ξεπερνά ποσοστό φαινολών συνολικά 400% με ελάχιστο όριο τα 250mg/gr.
Η υδροξυτυροσόλη και η τυροσόλη βρίσκονται υπο ελεύθερη μορφή στο ελαιόλαδο σε ελάχιστο ποσοστό (<10 mg/Kg). Η ημερήσια καταναλωση απο το προιόν μας παρεχει 20mg+ παραγώγων τυροσόλης και υδροξυτυροσόλης.
Τα προϊόν μας ανήκει στην κατηγορία ελαιολάδων τα οποία προστατεύουν από την οξείδωση των λιπιδίων του αίματος σύμφωνα με τον κανονισμό 432/2012 της Ευρωπαικής Ένωσης.
Το προϊόν μας ανήκει στην κατηγορία των ελαιολάδων που προστατεύουν τον ανθρώπινο οργανισμό από την οξείδωση των λιπιδίων του αίματος
Η χημική ανάλυση πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σύμφωνα με τη μέθοδο, η οποία εχει κατατεθεί στον ΕΦΕΤ και έχει δημοσιευθεί στο J. Agric. Food Chem. 2012, 60, 11696 και στο J. Agric.Food Chem. 2014, 62, 600 & Molecules 2020, 25, 2449.
In order to qualify an olive oil as "extra virgin" it is required to present acidity levels of less than 0.8, among other characteristics. In our case, we are proud to present an olive oil with less than 0.4 acidity levels. However, the olive oil we are offering to you has another very rare ingredient, the squalene.
The olive oil we are offering to you has very rare ingredient, squalene
Squalene is an organic compound found mainly in shark liver. Relatively recently it has been established that it can be also found in very specific plants among which are the olive trees. In a study by the Laboratory of Analytical Chemistry of the National and Kapodistrian University of Athens, in a total of 452 samples of "virgin" and "extra virgin" olive oil, it was found that only 15% of the "extra virgin" olive oil presented high concentrations of squalene. Squalene concentrations above 3000 mg/kg in olive oil are considered high. The olive oil produced in our traditional olive oil yards presents a concentration of squalene 4100mg/kg.
Oleocanthal, a natural compound with anti-inflammatory and antioxidant properties
Our product is rich in other, valuable ingredients, as we mentioned above. One of these nutrients is oleocanthal which is a natural, phenolic compound with anti-inflammatory and antioxidant properties, and it is found in "extra virgin" olive oil. Long-term consumption of small amounts may contribute to a low incidence of heart disease and Alzheimer's disease. Oleasin has a similar structure to oleocanthal and is a derivative of hydroxytyrosol, making it the most powerful antioxidant in olive oil.
The levels of oleocanthal and oleasin in our olive oil production are higher than the average of international olive oil sampling (135 and 105 mg/kg) which were included in a study carried out by the University of California, Davis. More specifically, it approaches and exceeds the percentage of phenols in total of 400% with a minimum limit of 250mg/gr.
Hydroxytyrosol and tyrosol are found in free form in olive oil in a minimal percentage (<10 mg/Kg). Daily consumption of our product provides 20mg+ of tyrosol and hydroxytyrosol derivatives.
Our product belongs in the category of olive oils which protect the human body against the oxidation of blood lipids in accordance with regulation 432/2012 of the European Union.
Our product belongs in the category of olive oils which protect the human body against the oxidation of blood lipids
The chemical analysis was performed at the National and Kapodistrian University of Athens according to the method, which has been submitted to EFET and published in J. Agric. Food Chem. 2012, 60, 11696 and J. Agric.Food Chem. 2014, 62, 600 & Molecules 2020, 25, 2449.